Modalități prin care cloud hosting-ul îmbunătățește productivitatea

Nivelul productivității unei firme este un indicator cheie în identificarea punctelor slabe ale acesteia. Tocmai de aceea, managerii firmelor trebuie să se asigure că utilizează cele mai eficiente strategii și în același timp cele mai puțin costisitoare.

Cloud hosting-ul poate fi o soluție potrivită pentru astfel de situații. Avantajele pe care soluțiile de hosting le aduc companiilor sunt de cele mai multe ori evidente, însă impactul pe care îl are acesta asupra productivității a fost adesea ignorat. Următoarea listă evidențiază cele mai relevante modalități prin care cloud hosting-ul marchează nivelul productivității întreprinderilor.

  1. Problemele din departamentul IT sunt reduse. Serviciile de cloud hosting permit externalizarea anumitor sarcini destinate anterior personalului intern. Schimbarea va reduce riscului de a întâmpina probleme, deoarece furnizorii de servicii vor avea în permanență responsabilitatea de a rula procese de mentenanță și actualizare, ceea ce reduce de asemenea și costurile alocate de firmă pentru aceste scopuri. În plus, productivitatea departamentului vizat va fi mai mare, acesta fiind responsabil doar de problemele ce apar la nivel intern.
  2. Flexibilitatea, funcționalitatea și eficiența sunt îmbunătățite. În peisajul mereu în mișcare al afacerilor moderne, companiile trebuie să se adapteze periodic pentru a rămâne în atenția consumatorilor. Serviciile de cloud oferă posibilitatea de adaptabilitate mai mare decât soluțiile standard de hosting. În plus, cerințele interne pot fi implementate rapid. De exemplu, dacă traficul site-ului crește sau scade, ajustarea serviciilor cloud poate fi făcută rapid, fără a se ajunge în situația de a suprasolicita sistemele informatice.
  3. Rezistența la potențialele dezastre este îmbunătățită. În situațiile în care este utilizată o soluție de hosting bazată pe servere, anumite evenimente neprevăzute de tipul incendiilor pot compromite datele importante ale unei firme. Chiar dacă majoritatea soluțiilor dispun de opțiunile de back-up a datelor, serviciile cloud reprezintă o modalitate mult mai convenabilă de protecție a datelor. Virtualizarea tehnologiei permite astăzi încorporarea modelelor de recuperare a datelor de tip cloud, ceea ce presupune păstrarea unor versiuni clonate a datelor în centrele de date, pentru situațiile în care apar erori. Astfel, companiile vor evita perioadele de stopare a activităților, iar productivitatea va rămâne în parametri normali.
  4. Cloud hostingul poate reprezenta un avantaj competitiv. Raportul publicat de Harvard Business Review a evidențiat faptul că 77% dintre companii se simt cu un pas în fața competitorilor datorită utilizării serviciilor de cloud hosting. Principalul motiv al acestei opinii constă în faptul că sistemul cloud oferă posibilitatea companiilor de a implementa mai ușor anumite modificări în funcție de oportunitățile pe care le au.
  5. Cloud hosting-ul este o soluție economică. Scopul general al companiilor este de a avea profit, iar reducerea costurilor operaționale interne ori de câte ori este posibil poate influența atingerea acestuia. Modelul financiar al serviciilor cloud includ o suită de opțiuni bine definite încă de la început, ceea ce reduce costurile de întreținere pe termen lung. Per total, costurile necesare departamentului intern de IT sunt reduse în mod considerabil.

Toate aceste avantaje ce vin la pachet cu implementarea unei soluții de cloud hosting au un impact major asupra productivității unei companii, prin reducerea unor costuri și activități ce erau anterior destinate departamentelor interne.

Echipa Webland vă stă la dispoziție oricând cu răspunsuri la întrebări și nelămuriri. Dacă doriți să beneficiați de un plan de hosting pentru afacerea dvs., nu ezitați să ne contactați pe email sau pe Facebook.

Sursă foto: pexels.com

Webland

Cu o vastă experienţă în domeniul tehnologiei informaţiei, echipa Webland administrează numeroase protocoale de tip open-source şi gestionează cu succes clustere de trafic mare.