Peppermint 8, ultima versiune de Peppermint OS

O nouă versiune  a distribuției Linux Peppermint a fost lansată, este vorba despre versiunea 8 bazată pe Lubuntu, ce include atât UEFI, cât și suport Boot Secure pentru computerele pe 64 de biți.

Peppermint OS este o companie de software înființată în 2010, ce construiește printre cele mai bune sisteme de operare, atât pentru întreprinderi, cât și pentru consumatori, disponibile pe cea mai largă gamă de dispozitive.

Această distribuție Linux este gândită pentru computerele mai slabe ca și configurație, pe care le readuce la viață. Peppermint 8, prin caracteristicile și noutățile sale, se dovedește a fi un sistem de operare care funcționează rapid și este o alternativă la distribuțiile mai cunoscute.

Caracteristicile principale ale Peppermint 8

Caracteristicile și funcțiile noi cu care se prezintă Peppermint 8 pe piață sunt menite să nu solicite foarte mult dispozitivele și fac din acest OS unul prietenos cu utilizatorul. Noua versiune Peppermint are inclus un browser specific site-urilor, astfel Linux devine o alternativă viabilă pentru sistemul de operare Chrome. În plus, Peppermint prezintă următoarele caracteristici:

 • Este proiectat să funcționeze pe toate categoriile de computere.
 • Este simplu de instalat.
 • Actualizările sale se fac automat (la fel ca la alte distribuții Linux).
 • Include un mediu desktop hibrid LXDE/Xfce, ce combină mediul LXDE (distribuție Lubuntu) cu panoul și meniul mediului Xfce (distrubuție Xubuntu).
 • Browser de fișiere Nemo (manager de fișiere oficial pentru mediul de birou Cinnamon).
 • O trăsătură esențială la aceasta distribuție este butonul “Ice”. Aceasta este un instrument de administrare a aplicațiilor web care permite crearea unei comenzi rapide a programelor. De aceea, nu va mai fi nevoie să se deschidă o pagină web pentru a fi accesată o aplicație și  nici să se instaleze pe dispozitiv aplicațiile necesare, deoarece acum ele pot fi accesate printr-un singur click.

Cu ce se diferențiază Peppermint 8 de celalalte distribuții Linux?
Versiunea de 64 de biți are suport complet UEFI/GPT/Secureboot și o nouă versiune “Ice” care include Chromium, Chrome, Firefox, și suport Vivaldi pentru browser-ul web. Peppermint 8 este actualizat și optimizat, bug-urile au fost rezolvate și s-a extins suportul pentru alte configurații hardware. Câteva caracteristici ale noii versiuni de Peppermint sunt:

 • Versiunile de 32 biți și 64 biți.
 • Este bazat pe 4.8 kernel și are o grafică modernă bazată pe HWE ce oferă actualizare la sincronizarea kernel-ului și stack-urilor grafice în momentul în care devin disponibile.
 • Conține Mesa 17.0.2 pentru o experiență de gaming îmbunătățită.
 • OEM Install – permite utilizatorului să-și seteze propria limbă, locație, tastatură și detalii despre cont la prima pornire. Astfel, configurarea sistemului va fi personalizată și unică pentru noul proprietar.
 • Îmbunătățirea funcțiilor tastaturii – Peppermint 8 are acum mai multe caracteristici pentru tastatură, inclusiv schimbul între mai multe limbi doar cu ajutorul unei combinații de butoane.
 • Volumul de dispozitive externe este gestionat astfel încât acestea să fie instalate automat atunci când sunt conectate, iar DVD-urile sunt redate automat în VLC.
 • Browserul web Chromium – datorită feedback-ului de la utilizatori s-a revenit la acest browser web, care este instalat automat în Peppermint 8.

Această distribuție Linux este una gândită să ușureze navigarea web pe PC-uri. Peppermint 8 permite ca actualizările să se facă automat, utilizatorul să fie doar la un click distanță de site-urile web, instalarea tuturor dispozitivelor conectate la computer să se facă automat și este foarte simplu de instalat. Peppermint 8 se poate descărca gratuit de pe site-ul oficial: Descărcare Pappermint 8.

Vă ținem la curent cu noutăți despre sistemele de operare de pe piață. Pentru întrebări despre Peppermint 8, scrieți-ne aici.

Sursă foto: itsfoss.com

Webland

Cu o vastă experienţă în domeniul tehnologiei informaţiei, echipa Webland administrează numeroase protocoale de tip open-source şi gestionează cu succes clustere de trafic mare.